Arhive

CETĂŢENII MUNICIPIULUI MANGALIA SUNT AŞTEPTAŢI SĂ DONEZE SÂNGE

Cetăţenii Municipiului Mangalia pot da o mână de ajutor celor care au cu adevărat nevoie. Astfel ei sunt rugaţi să se implice într-o acţiune de donare de sânge. Cei interesaţi sunt aşteptaţi sâmbătă, 13 decembrie la Spitalul Municipal din localitate.

Manifestarea este organizată de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Spitalul Municipal Mangalia, Clubul Rotary Mangalia și primăria orașului. Donatorii sunt aşteptați pe 13 decembrie, între orele 08:30 – 14:30 cu un act de identitate valabil. Se pot implica toate persoanele sănătoase ce doresc să ajute pacienții ce au nevoie de tratament transfuzional.
Carton
Pot dona sânge oamenii care:
· Au vârsta cuprinsă între 18-65 de ani;
· Au o greutate peste 50 de Kg;
· Cei care nu au suferit de: hepatită; TBC; sifilis; ulcer; epilepsie; diabet zaharat; boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să se prezinte cu o adeverință de la medicul de familie care să ateste că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice, iar în ziua donării se recomandă a se servi un mic dejun lejer, sărac în grăsimi și minim 500 ml de lichide. Oamenii care vor efectua donarea pot beneficia la cerere de: șapte tichete de masă pentru produsele alimentare, o zi liberă de la locul de muncă în cazul salariaților, o zi scutire de la frecvența orelor în cazul elevilor, studenților și militarilor. De asemenea mai au posibilitatea decontării cheltuielilor de transport în comun. Acţiunea se desfățoară datorită faptului că tot mai multe persoane bolnave au nevoie de ajutorul celor sănătoşi. Astfel, cetăţenii oraşului Mangalia sunt aşteptați să vină să doneze sânge, deoarece el este un dar ce nu poate fi înlocuit.