Arhive

Întâlnire informală cu reprezentanții principalelor companii de infrastructură și transport din județul Constanța!

La inițiativa președintelui Consiliului Județean Constanța, în Sala Ovală a Palatului Administrativ, a avut loc o întâlnire de lucru privind optimizarea segmentului de transport al Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Au participat reprezentanții CN APM Constanța, DRDP Constanța, Aeroportului Internațional Mihail Kogalniceanu, Aeroportului Utilitar Tuzla, Regionala CF Constanța, precum și reprezentanți ai RAJDP Constanța.

“Mi-am dorit acest dialog cu dumneavoastră pentru a avea o viziune obiectivă și, mai ales, punctul de vedere și recomandările specialiștilor în domeniu, pe care noi să le preluăm și să le inserăm în program. Această strategie reprezintă documentul fundamental în baza căruia se va dezvolta acest județ în următorii 20 de ani și trebuie să corespundă realității și să răspundă tuturor necesităților actuale și viitoare. Îmi doresc foarte mult să fim parteneri în elaborarea strategiei, un parteneriat care va avea ca rezultat direct, crearea de noi locuri de muncă, fluidizarea circuitului mărfurilor, dezvoltarea turismului și în final creșterea calității vieții locuitorilor județului Constanța. Vă asigur de suportul necondiționat al Consiliului Județean Constanța față de companiile pe care le conduceți, în așa fel încât să ne atingem obiectivul comun: județul Constanța să dețină o infrastructură de transport cât mai eficientă, pe toate palierele”, a declarat Mihai Lupu, Președintele CJC.

Sub coordonarea consilierului onorific al președintelui CJC, Mitică Pepi, aceste întâlniri se vor desfășura trimestrial, pentru a urmări stadiul de implementare al propunerilor tuturor entităților care au rol în dezvoltarea transportului județean. Într-o primă etapă vor fi colectate toate informațiile, urmând a fi analizate și introduse în program, în măsura în care realizarea obiectivelor intră în sfera de atribuții a Consiliului Județean Constanța.

După finalizarea strategiei, Asociația de Dezvoltare Durabilă, înființată recent la nivelul județului Constanța, va reprezenta un real suport în accesarea, promovarea și implementarea tuturor proiectelor, din toate domeniile de activitate.
Consiliul Judeţean Constanţa