BILANȚ I.T.M: ANUL 2014 A VENIT CU MAI MULTE SANCŢIUNI DECÂT ÎN ANUL PRECEDENT

Inspectoratul Teriritorial de Muncă a tras linie şi a realizat o statistică. Astfel în anul 2014 a „plouat” cu amenzi pentru agenţii economici care nu au respectat normele legislative. Şi chiar dacă de cele mai multe ori au fost sancţionaţi angajatorii reprezentanţii ITM spun că unii dintre angajați au partea lor de vină.

Tot mai mulți oameni spun că au probleme legate de legitimitatea muncii pe care o prestează. Şi asta din cauza faptului că angajatorii le încalcă drepturile. De la nesemnarea contractului de muncă până la neplata salariilor toate produc nemulțumiri.

Însă sunt și salariați care se complac în situație sau cad de comun acord cu șefii. Reprezentanţii ITM le atrag atenţia că prin astfel de practici devin complici la încălcarea legii.

Există însă şi angajatori care chiar nu se învață minte. După ce au fost amendați o dată de reprezentanții I.T.M. din cauza neregulilor găsite, continuă să își desfăşoare activitatea nelegal. Cu toate acestea inspectorii ITM îi sancţionează de fiecare dată.