Arhive

AUTORITĂȚILE LOCALE DIN CERNAVODĂ SPUN CĂ PREȚUL LA ÎNCĂLZIRE ESTE MAI MIC DECÂT CEL AL APEI

Administraţia locală din Cernavodă a primit aprobarea pentru racordarea la reţeaua cu agent termic de la Centrala Nucleară. Potrivit autorităților după eforturi prelungite Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice finanțează racordarea a aproximativ 350 de gospodării. Proiectul face parte dintr-un program multianual de dezvoltare a oraşului Cernavodă.

Strategiile de evoluţie urbană au fost stabilite, de către edilul Gheorghe Hânsă, pentru perioada 2006-2015. Echipele din teren lucrează la foc continuu, chiar şi în condiţii de iarnă. Și asta pentru finalizarea la timp a întregii reţele de termoficare a oraşului Cernavodă. Proiectul prevede extinderea sistemului de termoficare cu o tehnologie nouă şi cu materiale de foarte bună calitate.

Drept urmare, sunt instalate conducte preizolate, care nu pierd energia și sunt dotate cu senzori electronici pentru identificarea eventualelor avarii.

Proiectul a fost iniţiat de către Primăria Cernavodă, dar din nefericire lucrările nu au putut fi finalizate la timp. Finanţarea a fost obţinută în decembrie 2013, iar condiţiile grele de iarnă nu au putut permite implementarea în termenul impus. Din fericire, acum finanţarea a fost acordată în timp util, iar termenul pentru finalizarea proiectului este suficient pentru a realiza procedurile de achiziţie publică şi demararea lucrărilor.