Arhive

AUTORITĂŢILE AU DUS O LUPTĂ CONTRATIMP CU VREMEA CARE A FĂCUT RAVAGII

Autoritățile de la malul mării, au dus o luptă contratimp cu vremea care a făcut ravagii în județ. Şi asta pentru că plouă fără încetare de ore bune. Mai multe case au fost înghițite de ape și zeci de gospodării au fost inundate. Unele localități par rupte de lume după ce drumurile au devenit impracticabile în urma inundațiilor.

18 familii sunt în pragul disperarii după ce viitura le-a obligat să-și părăsească locuințele. culturile le-au fost înghițite de ape, iar mai multe drumuri din județ au fost inundate.

În localitatea constănțeană Adamclisi s-a abătut iadul asupra locuitorilor. Vînt de aproape 100 de km pe oră, descărcări electrice și peste 80 de litri pe metru pătrat de precipitații, este forța dezlănțuită cu care natura i-a lovit. 10 case din comună se află acum sub ape, 70 de hectare de izlaz au inundate, iar aproape 10 km de drum care face legatura între Adamclisi, Abrud, Urluia și Zorile i-a izolat pe oamenii care locuiesc aici de restul lumii. Dezastru a fost și la Mangalia, dar și în localitatea constănțeană Limanu.

A fost calvar, noaptea trecută, și pentru locuitorii din comuna constănțeană Comana. Viitura le-a tăiat energia electrică ce alimenta stația de pompare cu apă, iar oamenii s-au speriat că vor rămâne fără apă potabilă. Bilanțul dezastrului crește de la oră la oră, în timp ce ploaia nu contenește să cadă. Potrivit meteorologilor instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-estul ţării unde va ploua torenţial în continuare. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu valabil în judeţele Constanţa, Tulcea şi Călăraşi. Se vor cumula 50…70 l/mp şi izolat peste 80 l/mp, iar vântul va sufla tare, cu precădere în zona litoralului, unde rafalele vor depăşi 70 km/h.
La nivelul județului Constanța a fost întrunit comandamentul de Urgență.

Reprezentanți ai Primăriilor din județ, militarii de la ISU, dar și lucrătorii SC RAJA SA intervin și la această oră în zonele cu probleme.

Mai multe reclamații au fost înregistrate la dispeceratul SC RAJA SA, pe mai multe străzi din oraș.

Și Porturile au fost închise din cauza vremii Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române din cauza vântului puternic, sunt închise porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Midia.