Arhive

AU VILE, DAR LE LIPSESC ENERGIA ELECTRICĂ, GAZELE ŞI CANALIZAREA

Au vile, dar le lipsesc energia electrică, gazele şi canalizarea. Vorbim despre cetățenii de pe străzile Peșterii și Aleea Fagului din Medgidia. Oamenii care au ales să-şi construiască locuinţe în anul 2007 în zone periferice s-au trezit aruncaţi într-o lume mai grea ca la ţară, departe de civilizaţie. Deşi li s-au dat autorizații de construcţie şi anual li se transmite lista cu taxe şi impozite. Proprietarii de locuinţe trăiesc în evul mediu.

Sunt orăşeni și locuiesc în vile. Au ales singuri să stea la periferie, au dat confortul blocurilor din centru pe viaţa tihnită de la casă, dar s-au ales cu un coşmar. De toamna până primăvara, fiecare membru al familiei trebuie să aibă de schimb o pereche de cizme de cauciuc. Iar vara drumul către casă îl parcurg învăluiţi într-un nor de praf. Îşi rup maşinile prin hârtoapele drumurilor desfundate mai ceva decât uliţele unui cătun.

Ca să poată aprinde un bec în casă, localnicii s-au văzut nevoiţi să-şi cumpere stâlpii de electricitate şi cablurile. Nu se poate vorbi de canalizări sau de gaze. În câţiva ani, maşinile celor de aici au devenit nişte hârburi, cârpite şi răscârpite, din cauza stării proaste a drumurilor. Oamenii spun că nu ştiu când vor ajunge la ei gazele sau canalizarea.

Şi dacă nu aveau suficiente probleme a mai apărut încă una. O canalizare aflată la intersecţia străzilor Peşterii cu Aleea Fagului se înfundă în mod regulat iar apa care curge pe drum.

După ce am ascultat nemulțumirile oamenilor, am luat legătura cu autoritățile locale. Am invitat un reprezentant al primăriei să ne însoțească la fața locului. Luminița Vlădescu viceprimarul Medgidiei s-a oferit să meargă la oamenii care așteptau nerăbdători vizita unui oficial. Fiecare a avut de relatat câte o nemulțumire…

În timp ce viceprimarul asculta nemulțumirile oamenilor, la fața locului a ajuns și reprezentantul Companiei Raja pe care cetățenii l-au asaltat cu nemulțumiri.

Deşi au trecut 7 ani de când s-a construit acest cartier, iar locuinţele au fost ridicate în mare parte, zona nu beneficiază utilităţile corespunzătoare unui municipiu. Conform legii primăria ar fi trebuit,, să aducă în zonă reţeaua de apă, canalizare, gaze şi energie electrică şi să construiască străzile. Însă gazele şi canalizarea rămân încă la stadiul de promisiuni!