Arhive

ASOCIAŢIA STUDENŢILOR ŞI MEDICILOR VOLUNTARI A ORGANIZAT ACTIVITĂŢI CU PRICHINDEII DE LA GRADINIȚA „LUCIAN GRIGORESCU” DIN MEDGIDIA

Prichindeii de la grupa Fluturaşii din cadrul Gradiniţei Lucian Grigorescu au înväţat cä nu au de ce sä se teamä de doctor. În acest sens copiii de la Medgidia au primit o vizitä a reprezentanţilor Asociaţiei Studenţilor şi Medicilor Voluntari. Tinerii au organizat activitäţi cu micuţii cu scopul de a-i ajuta să scäpe de frica de medici.

În jocurile interactive au fost introduse materiale folosite în actul medical. Asta pentru a-i face pe micuţi sä înţeleagä faptul cä obiectele prezentate sunt folosite pentru a-i face bine, sänätoşi. Cei trei membrii ai asociaţiei au jucat rolul de medic, asistent şi farmacist.

Copilaşii au venit cu jucäria preferatä de acasä pe care o ştiau bolnavä. Picioare de pluş rupte, dureri de cap şi multe alte probleme de „sänätate” ale jucäriilor au fost rezolvate de voluntari aläturi de copii. Cei mai fricoşi au fäcut injecţii jucäriilor, le-au luat tensiunea şi au ascultat inimile päpuşilor pentru a vedea cä instrumentele medicale nu pot face decât bine.

Dupä fiecare consultaţie cei mici au primit o prescripţie medicalä, dar şi câte o diplomä care atestä curajul de care au dat dovadä prin folosirea instrumentelor.

Activitatea a avut ca scop înläturarea fricii prezentä frecvent la copiii cu vârste mici vis a vis de personalul medical. Acest lucru le oferä micuţilor un exemplu şi un model în viaţä, astfel pot aspira pe viitor la cariera de doctor.