Arhive

ASOCIAȚIA LITORAL-DELTA DUNĂRII SPUNE CĂ ANUL 2015 VA FI MULT MAI BUN

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral- Delta Dunării asigură cetățenii și operatorii de turism că anul 2015 va fi unul plin de surprize. După numeroasele activități desfășurate în 2014, oficialii spun că vor veni cu un suflu nou pentru turismul de la malul mării.

Specialiștii în turism spun că va fi o perioadă foarte bună, asta și datorită măsurilor luate de către Guvern în ceea ce privește reducerea TVA la 9% pentru pachetele turistice. Însă aceasta nu este singura măsură care a condus la o dezvoltare a turismului. Introducerea voucherelor de vacanță și campaniile de promovare a litoralului derulate de asociație alături de Primăria Constanța au dus la o imagine mult mai bună și la un număr mai mare de turiști.

Ce înseamnă fiecare beneficiu pentru turiști?
Reducerea cotei TVA la 9% – pentru toate serviciile din turism, în cazul prestațiilor care se desfășoară pe teritoriul României va facilita vânzarea de pachete turistice (cazare + masă sau cazare + masă + excursii);
Introducerea voucherelor de vacanță – acesta este la un pas să devină realitate, urmând ca săptămâna viitoare să se afle pe ordinea de zi la ședința de Guvern. Astfel beneficiul va fi de partea angajaților care vor primi vouchere în locul primelor de vacanță, și le vor putea utiliza pentru destinațiile turistice din România.

Campania de promovare derulată de Asociația Litoral – Delta Dunării își propune să atragă cât mai mulți turiști pe litoralul românesc prin participarea la târgurile de turism din străinătate. Oficialii lucrează deja la un nou film al litoralului și speră să beneficieze și de sprijinul celorlalte primării.