Arhive

AMBULANȚELE, SUNT PREGĂTITE SĂ ÎNTÂMPINE PERIOADA DE IARNĂ

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa lucrează în această perioadă la capacitate maximă. Zăpada a scos autospecialele în stradă. Temperaturile scăzute fac ca telefoanele din dispeceratul 112 să sune continuu.

Decembrie este luna cea mai grea pentru cadrele medicale. După declarațiile celor de la ambulanță medicii de familie nu mai lucrează. Ei îşi vor lua concedii, cabinetele vor fi închise, iar noi şi Unitatea de Primire Urgenţe trebuie să facă faţă valului de solicitări.Însă ei sunt pregătiți pentru ce va urma.

“Nu avem probleme în judeţ. Ajungem la toate solicitările. Nu este nici o ambulanţă blocată în drum spre vreo solicitare. Întârzierile pe care le înregistrăm sunt minore, până în 5 minute, în localităţile izolate unde reuşim să pătrundem mai greu până la domiciliul celor care solicită ambulanţa. Noi suntem pregătiţi atât în staţia centrală, cât şi în cele 9 substaţii din judeţ. Toate ambulanţele sunt echipate cu anvelope de iarnă, suplimentar cu lanţuri dacă va fi cazul. Avem lopeți pentru fiecare ambulanţă, saci de nisip şi combustibil suficient. Toate ambulanţele sunt cu reviziile la zi”, au declarat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă din Constanţa.

Este ştiut faptul că pentru angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa sărbătorile de iarnă nu au de multe ori miros de cozonac.
Decembrie este luna cea mai grea pentru cadrele medicale.