Arhive

AGENȚII ECONOMICI PROFITĂ DIFERENȚIAZĂ PREȚURILE ÎN FUNCȚIE DE LOCUL UNDE SUNT POZIȚIONATE

În vârf de sezon, atât turiștii cât și constănțenii mai găsesc cu greu un șezlong liber în Stațiunea Mamaia. Agenții economici profită de acest lucru și diferențiază prețurile în funcție de locul unde este poziționat. Cine vrea să stea mai aproape de mare, plătește mai mult.

Vârful de sezon umple buzunarele agenților economici de pe litoral. În această perioadă cu greu mai reușești să găsești un șezlong liber, iar prețurile diferă în funcție de distanța față de apă.

O mare parte din cei care vin la plajă încearcă să negocieze prețul șezlongului. Rezultatul însă, nu este întotdeauna cel asteptat.

Administratorii plajelor încurajează negocierea prețurilor la șezlonguri. În opinia lor, cel puțin pe porțiunea de la intrarea din stațiune nu există preț fix, cu excepția weekendurilor.

Cei mai nepricepuți într-ale negoțului apelează la soluția de urgență: o rugăminte din inimă către băiatul cu șezlongurile.

În nordul stațiunii, situația este un pic diferită. Oamenii ar negocia prețul șezlongului, dar de rușinea celorlalți din jur, renunță la idee.

Negocierea rămâne așadar o practică a românilor, iar dacă și locul o permite discuțiile se pot întinde. La final, unii turiști reușesc să economisească 10 lei.