Agent de poliție trimis în judecată pentru luare de mită

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus trimiterea în judecată, la data de 13.07.2020, a unui agent de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Alba – Poliția Orașului Abrud, la data comiterii faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită  (două infracțiuni).

             În fapt, s-a reținut că, la data de 28 octombrie 2018, agentul de poliție rutieră a pretins și primit suma de 400 lei de la un conducător auto, denunțător în cauză, pentru a nu-și exercita atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu îi aplica sancțiuni contravenționale pentru comiterea de abateri la regimul circulației rutiere. Ulterior, în cursul lunii iunie 2019, agentul de poliție a pretins și primit suma de 200 lei, de la un investigator sub acoperire autorizat  în cauză, în același scop de a nu îndeplini un act ce intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv constatarea unor contravenții și aplicarea unor sancțiuni la regimul rutier.

           Dosarul penal a fost inițiat în urma înregistrării unui denunț la Serviciul Județean Anticorupție Alba în cursul anului 2019, lucrătorii S.J.A. Alba fiind delegați să efectueze mai multe acte procedurale (ridicări înscrisuri, percheziție domiciliară, audieri martori, etc.) care au condus la completarea probatoriului în cauză.

           În cauză, s-a beneficiat de sprijinul D.G.A – Direcția Anchete – Centrul Operațional 3 Cluj, D.G.A. – Serviciul Analiza Informațiilor și Brigada de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

           Inculpatul a fost cercetat în stare de libertate.

           Dosarul a fost înaintat Tribunalului Alba, competent să judece cauza.