Arhive

ÎN PERIOADA 3-5 OCTOMBRIE VA AVEA LOC EDIȚIA A-IX-A A FESTIVALULUI DAN SPĂTARU

Dan Spătaru nu a fost uitat! Au mai rămas doar câteva zile până la noua ediţie a Festivalului Internaţional de muzică uşoară Dan Spătaru de la Medgidia. Prin acest eveniment, autorităţile locale încearcă să păstreze vie amintirea îndrăgitului artist a cărui voce a încântat mai bine de patru decenii inimile românilor. Vineri 3 octombrie pe scena Casei de cultură organizatorii îl vor readuce pe Dan Spătaru în sufletele românilor.

Aflat la cea de-a IX-a ediţie Festivalul internaţional de Muzică Uşoară „Dan Spătaru” va avea loc în perioada 3-5 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” din Medgidia. Se va desfășura pe parcursul a trei zile, dintre care primele două sunt destinate concursului de interpretare. Fiecare concurent va interpreta câte o melodie din repertoriul național al țării pe care o reprezintă și bineînțeles, o piesă din repertoriul lui Dan Spătaru. Ordinea intrării în concurs se va decide prin tragere la sorți. Concurenții vor cânta live și vor fi acompaniați de bandul condus de Ionel Tudor.

Spectatorii vor avea parte şi de câte două momente artistice în fiecare seară. Astfel, vineri vor susține câte un recital Monica Anghel și Bere Gratis, sâmbătă seara Xonia și Pepe, iar duminică vor concerta Aurelian Temișan împreună cu The Funk Society și legendara formație BZN. Cei care au trăit cu muzica lui Dan Spătaru sunt încântați de eveniment şi mândri că trăiesc în oraşul în care a copilărit artistul.

Prezentatorul festivalului va fi Octavian Ursulescu, iar acompaniamentul va fi asigurat de Ionel Tudor BAND. Evenimentul este organizat de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Medgidia. Proiectul este finanţat şi de Ministerul Culturii. Marele premiu are o valoare de 6.000 lei, premiul I 4.000, premiul II 3.000, premiul III 2.000. De asemenea organizatorii le-au pregătit concurenţilor şi premii speciale.