Acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane

În această dimineață, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Constanța, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.

Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

În urma acțiunii, poliţiştii au verificat peste 40 de autovehicule, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 de lei, toate pentru nerespectarea obligativității purtării măștii de protecție.

Astfel de acțiuni sunt vor fi desfășurate zilnic şi în perioada următoare.

Polițiștii rutieri le recomandă participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă, să respecte regulile de circulaţie, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție atât în mijloacele de transport în comun, cât şi în celelalte locuri prevăzute de legislația în vigoare.