Mandat pus în executare de polițiști

La data de 2 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 23 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de un an de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind revocată suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Mijloacele de transport în comun, în atenția polițiștilor rutieri

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020, fiind verificate mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Constanța.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 50 de persoane, fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.980 de lei, dintre care 16 la O.U.G. 195/2002 și 5 la Legea nr. 55/2020.

Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Secției 5 și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis, au derulat activități informativ-preventive, în cursul zilei de ieri, destinate prevenirii infracțiunilor de tâlhărie.

Polițiștii au discutat cu trecătorii, sfătuind în special persoanele vârstnice să își ia toate măsurile de protecție, pentru a evita să devină victime ale infracțiunilor de tâlhărie. Aceștia au fost sfătuiți să fie atenți permanent la felul în care își țin poșeta/borseta pe stradă și să le țină lipite de corp, cu inchizătoarea/fermoarul orientat către interior, protejate de braț.

Totodată, polițiștii au distribuit materiale informativ-preventive, conținând recomandări scrise despre cele mai bune metode de prevenire a infracțiunilor de tâlhărie.

În scopul prevenirii infracțiunilor de tâlhărie, polițiștii vă recomandă:

– Evitați să mergeți noaptea în zone neiluminate și necirculate;

– Evitați să purtați sume mari de bani la dumneavoastră sau alte obiecte de valoare;

– Dacă sesizați că sunteți urmăriți, îndreptați-vă către zonele despre care știți că sunt aglomerate;

– Dacă ați fost tâlhărit/tâlhărită, încercați să rețineți cât mai multe detalii legate de autor și sunați imediat la numărul unic de urgență 112;

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului.