ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a normelor impuse de Legea 55/2020.

La data de 22 februarie a.c., în intervalul orar 15.00-17.00, polițiști din cadrul secțiilor de poliție urbană și ai Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, precum și pentru limitarea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

În urma acțiunii, au fost legitimate peste 250 de persoane și controlate 170 de vehicule. Astfel, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.900 de lei, dintre care 9 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și 22 participanților la trafic care au încălcat normele rutiere.

Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier (conducere cu permisul suspendat). De asemenea, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare și reținut un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În acțiune au fost angrenați și jandarmi constănțeni.

Exemplu:

Polițiști  au identificat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta figura în bazele de date cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat pentru perioada în curs.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.