UPDATE: ÎNCĂ O PERSOANĂ ARESTATĂ ÎN CAZUL INCENDIRII CASEI DE AMANET DE LA MEDGIDIA

UPDATE

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de instigare la distrugere, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, au identificat și reținut un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Medgidia, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, la data de 27 ianuarie a.c., pesoana în cauză ar fi instigat doi bărbați, de 33, respectiv 34 de ani, din Medgidia, să arunce asupra unei case de schimb valutar, din municipiu, un recipient cu combustibil, distrugând acoperișul imobilului.

Polițiștii constănțeni l-au reținut inițial pe bărbatul în cauză, pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, iar la data de 13 februarie a.c., acesta a fost prezentat Judecătoriei Medgidia care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

———————————————————

Cei doi indivizi care au ajuns în atenția polițiștilor după ce au fost suprinși de camerele de luat vederi ale unei societăți comerciale în timp ce au dat foc acoperișului unei case de schimb valutar au fost arestați preventiv, informează Poliția Medgidia.
În urma a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de distrugere prin incendiere, oamenii legii au identificat doi bărbați, în vârstă de 33, respectiv 34 de ani, din municipiu, bănuiți de comiterea faptei. Astfel, la data de 27 ianuarie a.c., persoanele în cauză, ar fi aruncat un recipient de plastic, cu combustibil, pe acoperișul unei case de schimb valutar situată pe strada Kemal Agi Amet. Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au ajuns imediat la fața locului și au lichidat incendiul. Acoperișul a ars pe o suprafață de 30%, iar prejudiciul este în valoare de 3.000 de lei. Societatea în cauză era prevăzută cu camere de supraveghere, iar proprietarul a pus imaginile la dispoziția Poliției, astfel că cei doi au fost identificați și reținuți. La data de 9 februarie a.c. aceștia au fost prezentați Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă, iar instanța de judecată a admis solicitarea oamenilor legii.