VOR FI SPECTATORI ÎN TRIBUNELE STADIONULUI „IFTIMIE ILISEI” SÂMBĂTĂ?

 

Este binecunoscut faptul că Jandarmeria din Constanța a interzis accesul spectatorilor pe Stadionul Iftimie Ilisei din Medgidia, la primul meci disputat de echipa Clubului Sportiv din localitate, în cadrul Ligii a III-a de fotbal. Reprezentanții forțelor de ordine au invocat printre altele:
– inexistanţa sistemelor de comunicare cu publicul;
– neamenajarea unui punct de comandă;
– inexistenţa la porţile de acces a afişelor cu regulile ce trebuie respectate la competiţiile şi jocurile sportive
– inexistenţa unor bariere şi împrejmuiri;
– inexistenţa numerotării sectoarelor, rândurilor şi locurilor destinate spectatorilor, precum şi amplasarea de indicatoare pentru îndrumarea acestora spre locurile înscrise pe documentele de acces;
– inexistenţa unui loc special amenajat pentru depozitarea obiectelor reţinute, în urma efectuării controlului corporal preventiv şi al bagajelor;
– neîndeplinirea măsurilor ce se impun pentru prevenirea incendiilor;
– lipsa certificatului de securitate al arenei sportive.

 

Oficialii primăriei din Medgidia au protestat, ba chiar au dorit să retragă echipa din Liga a III-a, doar pentru a nu fi puși în situația de a interzice accesul iubitorilor de fotbal la meciurile echipei locale.

 

 

În etapa a II-a, CS Medgidia a jucat în deplasare la Făurei. Stadionul nu se compară cu arena din Medgidia, însă jandarmii au permis accesul spectatorilor. În continuare punctăm doar câteva aspecte:
La capitolul sistemelor de comunicare cu publicul, care pot fi montate în ziua meciului si nu trebuie ținute non stop pe stadion, pe tot parcursul meciului de la Făurei, nu a comunicat nimeni cu publicul în niciun fel prin intermediul vreunui sistem. Doar publicul a comunicat cu jucătorii, iar asta nu i-a determinat pe jandarmii prezenți la meci să interzică accesul spectatorilor pe stadion.

Bariere şi împrejmuiri, existau pe stadionul din Făurei. Iată-le!

 

La capitolul sectoare, rânduri şi locuri destinate spectatorilor, trebuie menționat că la Făurei există o singură tribună. Spațiul destinat oaspeților, este o curte goală în care nu a stat nimeni. Spectatorii, fie gazde sau oaspeți au putut sta unii lângă ceilalți, nu s-au bătut și asta nu i-a determinat pe jandarmi să interzică accesul publicului pe stadion.

 

Locul special amenajat pentru depozitarea obiectelor reţinute, în urma efectuării controlului corporal preventiv şi al bagajelor, nu l-am identificat. Cert este faptul că nu am văzut niciun jandarm care să caute oamenii în buzunare.

 

La Medgidia, potrivit administrației locale, jandarmii au cerut sistem de supraveghere video FIX, tehnologia mileniului III, nu ar fi fost acceptată de oamenii legii. La Făurei, singura cameră era montată pe un stâlp (pusă de formă) și nu supraveghea publicul ci doar intrarea la vestiare.

 

Cu toate acestea, primarul localității a spus că, deși mai are multe aspecte de pus la punct pentru a moderniza stadionul, nu a întâmpinat probleme și nicio secundă, reprezentanții Jandarmeriei nu au luat în calcul interzicerea accesului spectatorilor la meciurile desfășurate pe teren propriu.

 

În acest context șe naște întrebarea: Oare legea se aplică altfel la Făurei? Cu siguranță nu! Însă acolo colaborarea dintre instituții există.

 

Reprezenanții Clubului Sportiv din Medgidia au reconvocat comisia de verificare a respectării condiţiilor de siguranţă. Întâlnirea este programată joi, la ora 13.00. Rămâne de văzut ce se va decide și mai ales dacă jandarmii vor permite accesul spectatorilor la meciul programat sâmbătă, 15 septembrie de la ora 17:00, pe Stadionul Central „IFTIMIE ILISEI”. CS Medgidia întâlnește în cea de-a IV-a etapă CSO Bragadiru, o echipă de nou promovată în liga a 3-a.