Arhive

[VIDEO] PRIMĂRIA MEDGIDIA A EMIS AUTORIZAȚIA DE FUNCȚIONARE PENTRU FABRICA DE AMIDON

Primăria Medgidia a emis autorizația de funcționare pentru FABRICA DE AMIDON construită pe raza municipiului. Edilul Valentin Vrabie este cel care a semnat autorizația și a declarat că destinul economic al orașului se va schimba radical.

ÎMPREUNĂ CONTINUĂM DEZVOLTAREA MEDGIDIEI!

Astăzi am semnat AUTORIZAȚIA DE FUNCȚIONARE pentru cea mai mare fabrică de amidon din sud-estul Europei. SC OMNIA EUROPE SA dezvoltă în municipiul Medgidia o investiție care schimbă radical destinul economic al județului Constanța, resuscitând atât sectorul economic, cât și piața forței de muncă.

În ciuda tuturor piedicilor și presiunilor cu care ne confruntăm zilnic, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, realizăm lucruri extrem de importante pentru comunitatea noastră din Medgidia, dar și pentru întregul județ.

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia

Construcția fabricii de amidon a demarat în data de 31.10.2019, moment în care a fost emisă autorizația de construire.

Potrivit reprezentanților companiei Omnia Europe SA, investiția totală va depăşi 200 de milioane de euro. Prima etapă, a fost demarată pe o suprafață de aproximativ 10 ha, pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră. Societatea face parte din consorţiul Tosmur Group din Turcia, al doilea mare investitor în producţia de porumb în ţara sa și al şaselea mare producător de fructoză din lume.

Fabrica de amidon Medgidia

Începând cu anul 2022, fabrica de la Medgidia va produce amidon natural, fructoză, glucoză, maltodextrină, tărâţe și germeni.

Această investiție, pentru care edilul Valentin Vrabie a semnat atât autorizația de construire nr. 130/31.10.2019, cât și autorizația de funcționare nr. 3068/22.12.2021, aduce în zona municipiului Medgidia sute de noi locuri de muncă, dar și venituri importante la bugetul local.