Arhive

VESTE BUNĂ PENTRU ECONOMIE! ÎN IANUARIE A CRESCUT VOLUMUL CIFREI DE AFACERI PENTRU COMERȚUL CU AMĂNUNTUL

Institutului Național de Statistică a anunțat că în ianuarie 2015 a crescut volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul. Creșterea de 6,3% a fost calculată ca serie brută, comparativ cu aceeași lună a anului precedent. Însă în ceea ce privește vânzările de produse nealimentare, acestea au scăzut cu 0,3%.

Statisticile arată că au fost înregistrate creșteri la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun de +10,3%, comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate cu +8,0% și la vânzările de produse nealimentare cu +2,3%.

„Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2015, comparativ cu luna ianuarie 2014 a înregistrat o creștere cu 6,8% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun, comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate și vânzărilor de produse nealimentare”, informează într-un comunicat de presă Institutul Național de Statistică.

În ceea ce privește prima lună din acest an raportată la decembrie 2014, volumul cifrei de afaceri a scăzut cu 24,4% ca serie brută. În luna ianuarie 2015, comparativ cu luna precedentă a crescut cu 1,6%, ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate.
foto: recolta.eu