VACCINUL ANTIGRIPAL SE POATE ACHIZIȚIONA ȘI DIN FARMACII LA PREȚUL DE 22 DE LEI

Campania de vaccinare antigripală, sezonul 2014-2025, va începe în a doua jumătate a lunii noiembrie. Autoritățile au făcut public anunțul în cadrul unei conferințe de presă. Persoanele interesate trebuie să ştie că vaccinul antigripal se poate achiziționa și din farmacii la prețul de 22 de lei.

În prima fază a campaniei, Ministerul Sănătății va achiziționa 500.000 de doze. Ulterior, în funcție de cerere, numărul lor se va suplimenta până la trei milioane de doze. Acest lucru este posibil ca urmare a încheierii unui contract-cadru multianual ce permite evitarea situațiilor cu care țara noastră s-a confruntat în ultimii ani. Adică demararea cu întârziere a campaniilor și numărul insuficient de doze de vaccin achiziționate.

„Este o campanie gratuită în care se oferă gratuit aceste vaccinuri populațiilor cu risc reprezentate de copiii mici între 6 luni și cinci ani, gravidelor, persoanelor în vârstă de peste 65 de ani sau cu patologii grave cum ar fi patologia cardiacă, hepatică și personalului medical care este mult mai expus. Toți acești cetățeni vor putea beneficia de vaccinare gratuită și noi sperăm că prin campania mediatică un număr mare să apeleze la această posibilitate și în cazul în care numărul va depăși numărul de doze pe care noi le vom primi în luna noiembrie Ministerul va putea suplimenta aceste doze pentru că în premieră Ministerul a reușit un contract-cadru multianual care ne asigură un număr de până la trei milioane de doze vaccin.” a declarat prof. univ. dr. Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Pentru a beneficia gratuit de vaccinul antigripal, persoanele aflate în categoriile de risc trebuie să se prezinte în cabinetul medicului de familie și să solicite vaccinarea. De asemenea, vaccinurile vor fi distribuite și unităților sanitare cu paturi pentru pacienții internați și personalul medical care lucrează acolo.