UNIUNEA DEMOCRATĂ A TĂTARILOR TURCO-MUSULMANI DIN ROMÂNIA ANIVERSEAZĂ 25 DE ANI DE LA ÎNFIINȚARE

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România sărbătorește 25 de ani de la înființare și la Medgidia. Astfel data de 10 ianuarie este reprezentativă pentru cei de etnie deoarece este ziua când s-a înființat sediul și în acest oraș. Președintele filialei invită la eveniment toti locuitorii Medgidiei, nu doar pe cei de etnie turco-tătară.

UDTTMR filiala Medgidia organizează duminică 11 ianuarie 2015 la ora 13 un mare eveniment în care vor celebra cei 25 de ani de la înființarea sediului. Ceremonia va avea loc la Casa Armatei din oraș și va reuni peste 500 de participanți etnici tătari, dar și prieteni ai comunității tătare din Medgidia.

ce va conține programul artistic în acest an?

Va avea loc o slujbă religioasă care va fi oficiată de Muftiul Muurat Iusuf, însoțit de Corul de Illahiuri al Muftiatului Cultului Musulman din România. Președintele filialei din Medgidia îi invită pe toți cetățenii orașului la eveniment.

UDTTMR este prima și singura organizație recunoscută oficial de statul român care îi reprezintă pe tătarii din România la nivel instituțional.