UN RAPORT DE AUDIT REALZIAT LA CONSTANȚA IDENTIFICA PROBLEME CE SE REGĂSESC LA FIECARE COLȚ DE STRADĂ

Unul dintre cele mai vizitate orașe turistice din România se confruntă cu grave probleme de accesibilitate a spațiilor publice. Vorbim despre orașul Constanța. Locuitorii spun că se lovesc, zi de zi, de aceleași probleme care par fără rezolvare.

Un raport de audit al accesibilității spațiului public, la nivel național, identifica probleme ce se regăsesc la fiecare colț de stradă. Cei mai afectați sunt bătrînii și persoanele cu dizabilități. Şi potrivit specialiştilor aceştia reprezintă categoriile care au nevoie de sprijin.

Fie că merg pînă la farmacie să își cumpere medicamente sau ies cu copilul la plimbare, oamenii sunt puși în situații limită, în fiecare zi. Maşinile parcate pe trotuar îi obligă pe pietoni să meargă pe mijlocul străzii.

Problema mașinilor parcate pe trotuare fără a fi lasat loc de trecere pietonilor, a panourilor publicitare care obstrucționează vizibilitatea în trafic, dar și inexistența facilităților de acces pentru persoanele cu dizabilități sunt doar cîteva dintre nemulțumirile constantenilor.

Cu toate acestea speranţa de mai bine a românilor nu a dispărut complet. Ei aşteaptă încă decizii ale autorităţilor şi oamenilor politici care să le facă traiul zilnic mai uşor.