Arhive

MESELE ROMÂNILOR SUNT MEREU PLINE CU PRODUSE TRADIȚIONALE CU OCAZIA CRĂCIUNULUI

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar oamenii se gândesc deja la meniul de Crăciun. Ei spun că mesele au fost mereu pline cu produse tradiționale. Caltaboșul, lebărul, șoriciul şi toba sunt nelipsite în fiecare an.

Unii oameni au tăiat deja porcul și au pregătit o mare parte din delicioasele preparate tradiționale. Mai mult decât atât ei spun că pe lângă aperitivele grele din porc, vor încărca mesele cu sarmale şi friptură. Ce bunătăți pregătesc românii pentru masa de Crăciun?

Când vine vorba despre salate… părerile sunt înpărțite. Unii spun că preferă carnea, alții că pregătesc și ceva mai light. Salata de boeuf este nelipsită în zilele de sărbătoare, chiar dacă conține maioneză, și pică la fel de greu pentru stomac ca și friptura.

Gospodinele nu se dau în lături nici de la prepararea de dulciuri. Unele dintre ele spun că dacă nu miroase a cozonac în casă în această perioadă nu simt că este Crăciunul. Oricum specialiştii vă recomandă să consumaţi toate bunătăţile în cantităţi moderate şi asta pentru a nu petrece sărbătorile la spital.