UN POLIȚIST A REFUZAT SĂ PRIMEASCĂ MITĂ PENTRU O SOLUȚIE FAVORABILĂ ÎNTR-UN DOSAR

Miercuri, 9 iulie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au prins în flagrant două persoane – tată şi fiu, în timp ce ofereau unui poliţist suma de 500 lei din suma totală de 1.500 lei promisă pentru a propune o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

În fapt, în săptămâna precedentă, în timpul unei altercaţii în trafic, A.A. şi fiul acestuia A.Ş.E., din oraşul Medgidia, judeţul Constanţa, au spart parbrizul unui autoturism. Ca urmare, posesorul autoturismului a formulat plângere împotriva celor doi, în prezent aceştia fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Cu ocazia audierii din data de 08.07.2014, cei doi au promis agentului de poliţie D.C.M., ajutor de şef de post, o sumă de bani pe care urmau să o remită la următoarea audiere, pentru a propune o soluţie favorabilă în dosarul în care erau cercetaţi.

La aceeaşi dată, agentul de poliţie D.C.M. a formulat denunţ cu privire la faptul că A.A. şi fiul acestuia A.Ş.E. insistă să îi ofere o sumă de bani. Ca urmare, ofiţerii D.G.A. – S.J.A. Constanţa au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

În ziua următoare, A.Ş.E. s-a prezentat la postul de poliţie, iar pe timpul audierii, i-a promis poliţistului suma de 500 lei, cu precizarea că îi va lăsa banii într-un plic vânzătorului unui fast-food situat în apropierea unităţii de poliţie, pentru a-i fi remişi.

A.Ş.E. şi tatăl său, A.A., au fost prinşi în flagrant de ofiţerii de poliţie judiciară ai S.J.A. Constanţa în timp ce lăsau plicul cu bani angajaţilor din fast-food.
În prezent, cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 C.pen.

Menţionăm faptul că, faţă de A.Ş.E. şi A.A. s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.