Arhive

RECHINII CONSTĂNȚENI AU RĂMAS ÎN LIGA A II-A ȘI AU DEJA PLANUL FĂCUT

După un sezon dezastruos, încheiat pe ultimul loc în clasamentul Seriei 1 a Ligii a II-a, FC Farul Constanţa a demarat o amplă acţiune de reorganizare, atât la nivelul conducerii administrative, cât şi la cel al băncii tehnice şi lotului de jucători. Astfel, pentru sezonul următor, în care gruparea de pe litoral va activa tot în liga secundă graţie schimbărilor competiţionale, clubul constănţean va avea un nou preşedinte, dar şi un nou antrenor.

Prima mutare a fost parafată, când patronul Farului, Giani Nedelcu, a oficializat numirea în funcţia de preşedinte a lui Auraş Braşoveanu, fost conducător la Dunărea Galaţi şi actualul preşedinte al LPF 2.

„Suntem în discuţii de mai multă vreme, iar pentru mine este o onoare, dar şi o provocare profesională să reprezint un club precum FC Farul, un adevărat brand în fotbalul românesc. Cunosc foarte bine problemele clubului, le-am analizat amănunţit, în special în ultimele zile, dar sunt convins că, împreună cu toţi factorii din Constanţa, putem readuce strălucirea Farului din anii trecuţi”, a declarat proaspătul preşedinte al grupării de pe litoral.

Cel mai important obiectiv a lui Brașoveanu este să readucă spectatorii la stadion, o dorință este ca în lotului de jucători să se regăsească mai mulţi constănţeni,

Conform previziunilor, noua conducere a renunţat la colaborarea cu antrenorul Ştefan Nanu şi i-a făcut o ofertă concretă lui Ioan Sdrobiş. În vârstă de 68 de ani, tehnicianul a mai condus Farul în urmă cu trei ani, dar a plecat din cauza problemelor financiare. 

În ultimul sezon, Sdrobiş a activat la Dinamo Oneşti, în Liga a IV-a din judeţul Bacău. Oficialii Farului au fixat şi data de reunire a lotului, jucătorii fiind chemaţi la Constanţa luni, 14 iulie.