Arhive

UN NOU PROIECT DE ASFALTARE LA MEDGIDIA. VIZATĂ ȘI ȘOSEAUA DE CENTURĂ [VIDEO]

 

O nouă inițiativă de asfaltare pentru municipiul Medgidia, prinde contur! Este vorba despre proiectul transfrontalier realizat în parteneriat cu autoritățile din orașul Dobrich, Bulgaria. Reabilitarea vizează șoseaua de centură – tronsonul 4, dar și alte 14 străzi din municipiu. Potrivit autorităților locale în cadrul acestui proiect vor fi realizate lucrări de infratructură pentru 6 km de carosabil.

 

Starea în care se află numeroase străzi din Medgidia nu este una demnă de un municipiu european. Pentru a remedia această problemă spinoasă, reprezentanții autorităților locale au demarat mai multe proiecte cu finanțare europeană.

 

Primul proiect care vizează asfaltarea a 48 de străzi ale municipiului, a ajuns deja la faza de execuție, iar începerea lucrărilor este programată la începutul lunii martie.

 

A doua inițiativă a autorităților, vizează 15 străzi din municipiului Medgidia, inclusiv șoseaua de centură, care în prezent se află într-o stare deplorabilă.

 

 

Obiectivul principal al proiectului transfrontalier este de a reuni comunităţi şi întreprinderi din Medgidia şi Dobrich prin îmbunătăţirea sistemului de transport care se face prin realizare unei conexiuni mai bune cu reţeaua TEN-T. Străzile cuprinse în proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere sunt:

CARTON:
– Alunilor
– Fagului
– Peşterii
– Stejarului
– Pinilor
– Progresului
– Şoseua de Centură-Tronson 4
– Lupeni
– Caporal Constantin Neacşu
– Sabinelor – Tronson 1 şi 2
– Bujorului
– Şoimilor
– Victoriei
– Răscoalei – Tronson 1 şi 2
– Podgoriilor

Potrivit administratorului public al municipiului Medgidia, până la implementarea proiectului cu fonduri europene, primăria are în vedere astuparea provizorie a craterelor de pe șoseaua de centură.

 

Proiectul face parte din Programului INTERREG şi urmăreşte crearea unei reţele rutiere, feroviare şi navale complete care trebuie să conecteze transportul, infrastructura de telecomunicaţii şi energie a statelor membre UE. Proiectul transfrontalier are o valoare totală de aporximativ 8 milioane de euro, din care jumătate se vor investi în Medgidia, iar cealaltă jumătate în orașul Dobrich din Bulgaria. Proiectul s-a clasat pe locul doi la acest apel de finanțare transfrontalieră la doar 3 puncte diferență de o inițiativă a Consiliului Județean Dolj.