Arhive

UN MEDIC ŞI DOI ANESTEZIŞTI AU FOST RIDICAȚI DE PROCURORII DNA

Scandal de corupție la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța! Un medic și doi anesteziști au fost ridicați de procurorii DNA Constanța din sala de operații. Aceștia au fost audiați într-un dosar de luare de mită în care se vehiculează suma de 3000 de lei. Procurorii au emis pe numele celor trei mandate de reţinere pentru 24 de ore.

Acuzaţii grave de coruptie planează asupra Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. Surse judiciare spun ca este vorba medicul Marius Militaru. Acesta este șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară din anul 2011. Procurorii DNA au ridicat din biroul său 1000 lei, bani marcaţi cu „MITĂ”. În același dosar au fost reținuți pentru audieri anestezistul Dorin Arhire, și soția acestuia Nicoleta Arhire.
Procurorii DNA spun că echipa de medici ar fi cerut șpagă pentru a opera un pacient cu dublu bypass, intervenție chirurgicală care a avut loc pe data de 11 decembrie, la SCJU Constanța. Surse judiciare spun că cei trei ar fi cerut suma de 3000 de lei pentru a efectua operația pe cord. În baza dovezilor, procurorii au emis pe numele celor trei mandate de reţinere pentru 24 de ore.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța își explică poziția referitoarea la scandalul de corupție.

”In dimineaţa zilei de 15.12.2014, în jurul orelor 9,00, managerul spitalului a fost înştiinţat de către lucrătorii D.N.A. că există un mandat de percheziţie pentru secţia de Chirurgie Cardiovasculară, aparţinând Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, existând suspiciunea unei fapte de corupţie, respectiv primire de foloase necuvenite, în această speţă fiind incriminaţi medicul şef dr. Militaru Marius şi doi medici anestezişti, respectiv dr. Arhire Dorin si dr. Arhire Nicoleta. Această acţiune a fost declanşată în urma informaţiilor primite de D.N.A. de la un pacient care fusese internat, operat şi externat în stare vindecat pe data de 11.12.2014. Persoanele incriminate au fost conduse la sediul DNA pentru audieri.”
sursa: Comunicat S.C.J.U. Constanţa

Se arata in comunicatul de presă emis de Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Medicul Marius Militaru lucrează în unitatea sanitară de la malul mării din anul 2011, după 10 ani petrecuți la spitalul Floreasca, din Capitală și 2 ani la o renumită clinică privată din Germania. Militaru este cunoscut la nivel național pentru intervenția chirurgicală asupra fostului mare portar Helmuth Duckadam. Cei trei suspecţi reținuţi în dosarul de corupție au fost prezentaţi marţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.