Arhive

UN DRUM NEREABILITAT DE MAI BINE DE 30 DE ANI VA FI REPARAT ȘI INCLUS ÎNTR-UN PROIECT EUROPEAN

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România, Ionel Scrioșteanu, la invitația senatorului PNL Septimiu Bourceanu a efectuat recent o vizită în județul Constanța. Alături de reprezentantul Ministerului Transporturilor a fost și deputatul liberal Marian Crușoveanu. Scopul principal al acestei deplasări a fost inspectarea drumului care leagă orașul de portul Cernavodă. Acest drum nu a mai fost reparat din 1981 și actualmente este în administrarea A.F.D.J. Giurgiu.


“În urma discuțiilor cu primarul localității Cernavodă, Liviu – Cristian Negoiță am decis să mă implic în trecerea acestui drum de la autoritățile portuare din Giurgiu la Primăria Cernavodă. Motivul principal este că drumul poate fi reabilitat de administrația locală și poate conecta orașul Cernavodă de Canalul Dunăre Marea Neagră ca urmare a proiectului Via Verde Cernavodă care are ca scop, printre altele, aducerea centrului oraşului Cernavodă într-o legatură nemijlocită cu Canalul Dunare – Marea Neagră cu care comunitatea locală se identifică.

Am început discuțiile cu factori de decizie din Ministerul Transporturilor înca din luna ianuarie a acestui an și, acum, lucrurile intră pe un făgaș normal iar drumul urmează să fie reabilitat după ce va intra în administrarea autorităților locale din Cernavodă. Așa cum ne-a prezentat primarul din Cernavodă, Via Verde este un proiect important pentru comunitatea locală din Cernavodă, un proiect pe care îl susțin. Via Verde se întinde pe aproximativ șapte hectare și este prevăzut cu pistă pentru biciclete, alei pietonale, locuri de joacă pentru copii, locuri amenajate pentru sport, meditație și relaxare, foișoare, pavilioane, platforme verzi, amfiteatru, două scene, podețe și fântâni, toate acestea contribuind la creșterea potențialului de promenadă și de utilizare de către public a spațiului verde.


În afară de deplasarea la Cernavodă, am mai fost împreună cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, și cu deputatul Marian Crușoveanu la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța unde am discutat despre etapele pe care urmează să le parcurgem pentru realizarea unor proiecte importante de infrastructură rutieră necesare pentru județul Constanța. Unul dintre acestea este drumul expres care va lega autostrada de sudul litoralului și va trece prin Techirghiol. O altă oprire în itinerariul secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a fost la Autoritatea Navală Română și apoi la C.N. A.P.M.C. Aici discuțiile s-au axat pe digitalizarea Autorității Navale Române dar și pe începerea și finalizarea unor investiții majore precum digul de nord și digul de larg sau molurile 3 și 4” – Septimiu Bourceanu, senator PNL.