UN ALBANEZ A VRUT SĂ MITUIASCĂ UN POLIȚIST DE FRONTIERĂ

Ofiţerii de poliție ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au prins în flagrant un cetăţean albanez, care a oferit mită suma de 200 euro unui poliţist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara – Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II.

În fapt, la S.J.A. Mehedinţi a fost primit denunţul telefonic al unui ofițer de poliție cu privire la faptul că, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat doi cetățeni de naționalitate albaneză, iar unul dintre aceștia nu îndeplinea condițiile legale pentru a trece frontiera. După ce i-a relatat cetățeanului albanez motivele refuzului intrării în țară, acesta i-a oferit polițistului suma de 200 de euro pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și a-i permite trecerea frontierei.

Ofițerul de poliție a refuzat categoric oferta şi a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Mehedinți.

În urma sesizării, a fost organizată şi desfăşurată acţiunea de prindere în flagrant, iar cetățeanul albanez a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

foto: arhivă