UN AGENT DE POLIȚIE A REFUZAT MITA OFERITĂ DE UN CONDUCĂTOR AUTO

În data de 19.06.2018, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vaslui, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în timp ce oferea unui polițist suma de 300 lei, cu scopul ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.
În fapt, un agent de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat. Întrucât conducătorul auto prezenta halenă de alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, ocazie cu care s-a stabilit că prezenta o concentrație de alcool pur în aerul expirat de 0,58 mg/l, motiv pentru care a fost condus la Serviciul de Medicină Legală Vaslui pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
După recoltarea primei probe, în drum spre sediul poliției, bărbatul a încercat în repetate rânduri să-i ofere agentului de poliție rutieră sume de bani pentru a nu-i întocmi dosar penal. Deși a fost refuzat de polițist, acesta a aruncat pe bancheta autospecialei suma de 300 lei, pentru a-l determina pe acesta să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, moment în care agentul de poliție a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Vaslui.
Persoana în cauză a fost condusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.