Arhive

TOTUL ESTE PREGĂTIT PENTRU A PRIMI COPIII ÎN BĂNCILE UNDE ÎŞI VOR PETRECE ÎNCĂ UN AN DE ŞCOALĂ

Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia este pregătit să îşi primească elevii. Sălile renovate îi aşteaptă pe copii pentru a relua cursurile după o vacanţă bine meritată. Potrivti conducerii instituţiei de învăţământ notorietatea liceului a făcut ca toate locurile să fie ocupate într-un timp foarte scurt.

Părinții și copiii din Medgidia au parte de o surpriză. Şi asta deoarece în cadrul liceului Teoretic Nicolae Bălcescu a fost înființată și o clasă de gimnaziu. Pe lângă bobocii de clasa a noua, vor apărea şi elevi de clasa a V-a. Însă spre deosebire de anii trecuți când erau 6-7 clase de a IX-a, în acest an școlar vor fi doar 4 clase. Ele sunt împărțite după cum urmează: două clase de informatică, o clasă de științele naturii și o clasă de filologie. Cu toate acestea există şi probleme la capitolul cadre didactice.

Directorul instituţiei de învăţământ din Medgidia, ne-a relatat faptul că există mobilier nou pentru clasa de a V-a, dar nu doar atât. Bucuria cea mare este renovarea sălii de sport, unde din această toamnă copiii vor putea face educație fizică în condiții bune. De asemenea, cabinetul de informatică este de nerecunoscut. Mobilierul a fost reabilitat, iar cu ajutorul părinților, au fost achiziționate 25 de calculatoare performante.
Banii pentru renovări vin din bugetul propriu al instituţiei. Însă pentru fondul de curățenie tot asociația de părinți a oferit bani.

În acest an, elevii care vor susţine examenul de bacalaureat, participă și la cursul de CDL, mai exact curriculum de dezvoltare locală. Acesta reprezintă o practică ce îi ajută pe tineri să deprindă abilități necesare în câmpul muncii.