Arhive

TINERII împlicați în SCANDALUL cu PISTOALE din Constanța, identificați de polițiști

Reprezentanti ai Politiei Nationale, ai Politei Locale, Jandarmeriei si Serviciului de Politie pentru Interventie Rapida, verifica participanti la trafic si pietoni dupa ora la care a intrat in vigoare interdictie de deplasare stipulata in ordonanta militara numarul 2, inTimisoara si in imprejurimi, luni, 23 martie 2020.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției 4, referitoare la incidentul din data de 16 martie a.c., vă comunicăm următoarele:

Polițiștii Secției 4 au identificat toate persoanele participante la eveniment, fiind vorba despre 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani.

Din cercetări a reieșit faptul că 4 dintre aceștia, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, s-ar fi deplasat pe strada Bravilor din municipiul Constanța pentru a purta o discuție cu un tânăr de 18 ani, pe fondul unor nemulțumiri anterioare fiind iscat un scandal.

Întrucât cel din urmă a considerat că ar exista posibilitatea escaladării conflictului, a cerut ajutorul tatălui său, de 45 de ani, care, ajuns la fața locului, l-ar fi lovit cu pumnul în zona feței pe unul dintre tineri.

În continuare, tânărul de 17 ani, având asupra sa un pistol de tip airsoft cu bile din plastic, l-ar fi înmânat minorului de 16 ani, care ar fi tras mai multe bile de plastic asupra bărbatului de 45 de ani.

În cauză, polițiștii au dispus următoarele măsuri:

  • sancționarea contravențională a tinerilor de 16, 18, 22 de ani, precum și a bărbatului de 45 de ani, pentru provocarea de scandal, conform prevederilor Legii 61/1991, cu amendă totală în valoare de 3.200 de lei;
  • sancționarea contravențională a tânărului de 17 ani, pentru portul armelor neletale în locurile publice, conform prevederilor Legii 295/2004, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, arma de tip airsoft fiind ridicată, în vederea confiscării;
  • sancționarea contravențională a tânărului de 16 ani, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru folosirea armelor neletale în locuri publice, conform prevederilor Legii 295/2004.

Precizăm faptul că, până la acest moment, persoanele în cauză nu au depus plângere penală pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe.