Arhive

TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE PICTURĂ LUCIAN GRIGORESCU ŞI-A PRIMIT INVITAŢII

Tabăra Internațională de Pictură Lucian Grigorescu şi-a deschis porţile! Pictori români și străini de renume vor completa colecţia de artă a municipalităţii. Criticii de artă spun că Tabăra de la Medgidia este unul dintre cele mai importante evenimente culturale.

Sala de şedinţe a Consiliului local a găzduit conferinţa de deschidere a celei de-a XI-a ediţii a TABEREI INTERNAŢIONALE DE PICTURĂ LUCIAN GRIGORESCU

Pictorii participanţi s-au declarat încântaţi de amploarea evenimentului şi doresc să aibă parte de inspiraţie pentru a îmbogăţi patrimoniul cultural al Medgidiei cu lucrări emblematice.

În premieră anul acesta TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE PICTURĂ LUCIAN GRIGORESCU găzduieşte o expoziţie a pictorului Torino Bocaniciu. Pentru că s-a născut la Medgidia acesta a expus opere care au legătură cu trecutul şi prezentul municipiului.

Pictorii sosiţi la Medgidia efectuează zilele acestea vizite de documentare, după care vor începe să îşi pună imaginaţia la lucru.

Criticul de artă Alice DINCULESCU spune că TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE PICTURĂ LUCIAN GRIGORESCU de la Medgidia este un eveniment unic la nivel naţional.

Vernisajul taberei va avea loc pe data de 9 august, în Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor. Tot atunci grupul SONG va fi prezent cu un recital de excepţie.