SUBIECTE ȘI BAREMUL DE CORECTARE DE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ LA MATEMATICA

Elevii de clasa a VIII-a care au susţinut astăzi proba la matematică din cadrul examenului de Evaluare Naţională au primit varianta numărul 3 din cele zece posibile. La primul subiect au avut de făcut, printre altele, un calcul simplu unde trebuiau să ţină cont de ordinea operaţiilor, un exerciţiu cu procente, o problemă de geometrie plană cu două cerinţe.

La subiectul al doilea au avut de desenat o prismă, de calculat o medie geometrică, o altă problemă cu procente, precum şi o funcţie. La subiectul al treilea, elevii au avut de rezolvat două probleme, una de geometrie plană şi una de geometrie în spaţiu, fiecare cu câte trei cerinţe.

1barem1-mate

2barem2

 

 

În cadrul examenului de Evaluare Naţională 2014, proba la matematică cuprinde trei subiecte, cu mai multe subpuncte. Teoretic, primul subiect nu ar trebui să pună niciun fel de problemă niciunui absolvent al clasei a VIII-a. Timpul de lucru la proba de matematică este de 2 ore, după care elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

 

unu

doi

 

sursă: Gandul.info