Structura anului școlar se modifică! Vacanța de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni

Structura anului școlar se modifică. Vacanța de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni și cuprinde sărbătorile pascale. Evaluarea Națională va avea loc după Bacalaureat, în perioada 5-8 iulie.

Vacanța de primăvără va fi în intervalul 2 aprilie – 4 mai. Luna aprilie, cea mai critică din punct de vedere  epidemiologic va beneficia de scăderea mobilității elevilor.

Iată, însă,ce a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

„Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele:

– să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe;

– să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă;

– să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat”.

„ Un alt avantaj ar fi că așa permitem încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările – clasa a VIII-a , clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a”, a mai transmis oficialul.

Explcațiile ministrului au venit în cadrul unei dezbateri organizată de Senat pe tema finanţării învăţământului superior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.