Arhive

STRĂZILE DIN MEDGIDIA S-AU TRANSFORMAT ÎN SCURT TIMP ÎN ADEVĂRATE FLUVII DUPĂ PLOAIA DE VINERI

O ploaie puternică a lovit Medgidia în această după- amiază. Mai multe străzi au fost blocate iar traficul rutier a fost paralizat pentru mai mult timp. Rețeaua de canalizare nu a mai făcut față cantității însemnate de precipitații fapt ce a dus la inundarea mai multor zone și gospodării din oraș.

Ploaia torențială a început în jurul orei 15,00. Timp de câteva ore s-au înregistrat cantități semnificative de precipitații. Locuitorii orașului au văzut cum străzile s-au transformat în adevărate fluvii, iar apa ajunge în ograda lor.

Zona Siloz din Medgidia. Străzile Cocorului și Lebedei au fost cele mai afectate. Aici oamenii s-au văzut neputincioși în lupta cu precipitațiile abundente. Apa a reușit să intre atât în curțile lor dar și în case și beciuri. Cu lacrimi aceștia reamintesc edilului problema din cartierul lor.
Ambianță mamaie care plânge în curte și se roagă să o ajute primarul

În mai multe zone ale orașului angajații Regiei Autonome Județene de Apă Constanța dar și societatea Apollo Ecoterm au intervenit pentru remedierea situației.

La Medgidia s-a solicitat comandamentul de urgență. La fața locului s-au prezentat și reprezentanții administrației locale care au urmărit buna desfășurare a intervențiilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că sudul şi estul judeţului Constanţa se află sub averizare de cod galben de ploi şi vijelie. Se vor semnala cantităţi de precipitaţii ce pot depăşi izolat 25 – 30 l/mp. Dar însă și frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni.