Arhive

STRĂINII SUNT CUCERIȚI DE SIBIU

Străinii sunt cuceriți de un oraș din România. Sibiul se numără printre cele mai fermecătoare oraşe din Europa, care trebuie vizitate cât mai repede posibil, potrivit unui site american. Cele 15 destinații aflate în topul jurnaliștilor, au în comun același lucru – farmecul.

Un oraș încărcat de istorie, cu arhitectură spectaculoasă, case vechi, dar bine conservate, scări de piatră, și piațete uriașe. Totul condimentat cu aerul occidental. Așa se dezvălui Hermanstad tuturor. .. . Acest lucru a fost observat și de ziariștiii de la Huffinghton Post, care pun Sibiul pe locul 8 în top 15 destinații fermecătoare ale Europei.

„Acest oraş pietonal prietenos are un nivel superior (oraşul de sus, n.r.) plin de numeroase locuri istorice, care este completat de un nivel inferior (oraşul de jos, n.r.) cu case situate pe străzi pietruite. Nu este de mirare că a fost Capitală Culturală Europeană în 2007”, se arată pe site-ul The Huffington Post.
sursa- descoperă.ro

Alături de Sibiu, pe lista localităților fermecătoare din Europa recomandate de site-ul american se numără Bibury din Marea Britanie, Bruges din Belgia, Colmar din Franţa, Alberobello din Italia sau Cesky Krumlov din Republica Cehă.