START LA MAREA ASFLATARE ÎN CERNAVODĂ

Coşmarul şoferilor cernavodeni va lua în scurt timp sfârşit!! După săptămâni întregi de aşteptări, astăzi a fost turnat primul covor asfaltic pe strada Avram Iancu din cartierul Columbia. Încă de ieri, utilajele de ultimă generaţie au ieşit în teren pentru a pregăti carosabilul, iar azi se toarnă asfalt la foc continuu, spre bucuria trecătorilor, care au aşteptat nerăbdători acest moment.

Constructorii spun că au fost nevoiţi să amâne câteva săptămâni lucrările atât din cauza ploilor ambundente din ultima vreme, dar de asemenea a fost necesară finalizarea lucrărilor de branşament la reţelele de termie, canalizare menajeră şi canalizare pluvială. Strada Avram Iancu este prima stradă încadradă în amplul program de asfaltare în Cernavodă.

Vor urma şi alte 8 artere principale (24 ianuarie, Prelungirea Seimeni, Energiei, Anghel Saligny, Aleea Libertăţii, Unirii, 9Mai, Seimeni), care vor beneficia de modernizări până la sfârşitul acestei veri. Specialiştii spun pentru aceste lucrări sunt folosite utilaje şi materiale de ultimă generaţie, care garantează că străzile vor arăta impecabil mulţi ani.

Ampla acţiune de asfaltare valoareză 3,5 milioane de euro, bani opţinuţi prin credit furnizor, reprezentând o primă etapă a unui amplu program de modernizare a 30 de artere principale din oraşul Cernavodă. Acest proiect a fost iniţiat de către Administraţia Locală, constituind o primă strategie de îmbunătăţire a imaginii localităţii până la standardele europene