STANDURILE DE JUCĂRII TRADIŢIONALE DIN SIBIU VOR FASCINA PRIVIRILE MICUŢILOR SĂRBĂTORIŢI

Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu organizeazã o nouã ediţie a Târgului Naţional de Jucãrii. Târgul este conceput ca un eveniment complex, cu numeroase momente interactive, dar şi cu ateliere educaţionale.Toate acestea sunt coordonate atît de specialiştii muzeului Astra, cât şi de meşterii populari. Pe lângã obişnuitele standuri de prezentare, invitaţii îşi vor demonstra mãiestria, astfel încât sã-i înveţe pe cei prezenţi câteva din tainele unor meştesuguri care meritã din plin sã fie duse mai departe.

Iată ca tradiţia continuă la Sibiu, unde C.N.M. ASTRA, prin acest Targ National de Jucarii, iese „in afara granitelor sale” si incearca sa aduca „Muzeul” mai aproape de copii.

Sunt organizate ateliere de olarit, de realizare si decorare de jucarii din lemn, de pictura de icoane pe sticla, de confectionare de papusi pe deget si altele. Muzeul ASTRA propune, si cu acest prilej, invatarea mestesugurilor prin intermediul jocului, descoperirea traditiilor romanesti prin metode accesibile tuturor.

Targul national de jucarii din Sibiu sarbatoreste copiii, a caror zi se apropie, şi aduce in orasul modern, o parte din atmosfera satului romanesc de altadata.
 
Ca de fiecare data, standurile de jucarii traditionale vor fascina privirile micutilor, care, cu siguranta, nu vor pleca acasa cu mana goala.