SPECIALIŞTII RECOMANDĂ RECICLAREA PRODUSELOR ELECTRONICE ȘI ELECTROCASNICE

Deși sunt puține companii de preluare a deșeurilor de echipamente electronice și electrocasnice, putem să…

Deși sunt puține companii de preluare a deșeurilor de echipamente electronice și electrocasnice, putem să reciclăm aceste produse. Specialiştii în domeniu spun că un sistem bun, ar fi unul centralizat. Colectarea pentru reciclare trebuie să fie făcută separat, chiar dacă produsele sunt de dimensiuni mari. Şi asta deoarece gradul de contaminare a mediului înconjurător este foarte ridicat.

Responsabilitatea asupra acestor deșeuri este a producătorilor și sau a importatorilor de echipamente și electronice de uz casnic.
Datorită conținutului de materiale și substanțe periculoase a acestor tipuri de deșeuri, potențialul de contaminare a deșeurilor menajere, respectiv a depozitelor unde ajung acestea, este foarte ridicat. De aceea este necesară colectarea separată a acestora, indiferent de dimensiunile sale.

Prima etapă în procesul de reciclare este îndepărtarea materialelor periculoase. Apoi sunt dezasamblate pe tipurile de materiale: plastic, metal feros și neferos, sticlă și altele. La rândul lor, pot fi folosite ca materie primă sau secundară în orice proces industrial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.