ŞOFERII DIN MEDGIDIA NU CONSIDERĂ OPORTUNE LIMITATOARELE MONTATE ÎN ORAȘ

Autorităţile de la Medgidia au umplut oraşul cu limitatoare de viteza. Oamenii spun însă că acestea au fost montate într-un mod haotic. Pe strada Tineretului care este cu sens unic de la Vest la Est , adică de la berărie la zona ciment s-au amplasat nu mai putin de 8 limitatoare. Mulți șoferi nu îl înțeleg rostul unui număr atât de mare pe o singură stradă, în condiţiile în care alte zone prezintă risc de producere a accidentelor rutiere.

Sunt prea multe şi montate fără rost! Asta spun participanţii la trafic, care cred că proiectul a fost realizat din birou fără un studiu amănunţit al traficului din municipiul Medgidia. Şi asta în condiţiile în care s-au montat limitatoare de viteză la distanțe foarte mici. Oamenii cred că este vorba de lipsă de interes şi sfidare, câtă vreme în multe locuri semnalizarea rutieră a orașului lasă de dorit.

Reprezentanţii poliţiei rutiere spun că avizul pentru amplasarea limitatoarelor a fost acordat administratorului drumurilor publice acum câţiva ani.

Autoritățile locale declară că toate limitatoarele au fost amplasate în urma unui studiu amănunţit.

Montarea limitatoarelor de viteză are ca scop principal prevenirea producerii accidentelor rutiere. Însă mulţi cetăţeni sunt de părere că amplasarea acestora ar trebui regândită. Şi asta pentru că există locuri în care limitatoarele mai mult încurcă circulaţia. Până la găsirea altor soluții conducătorilor auto nu le rămâne decât să circule cu atenţie şi să respecte decizia luată de autorităţi chiar dacă îi nemulţumeşte.