Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 404 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 21 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 340 de pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița). În acest moment, sunt 106 persoane internate, dintre care 90 din județul Constanța și 16 din Tulcea și Ialomița. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 38 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.341 de persoane în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 13 sancțiuni contravenționale (în cuantum de 8.300 de lei), dintre care una pentru nerespectarea măsurii de carantinare / izolare la domiciliu (Legea 55/2020), în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 10 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 24 iunie a.c., peste 700 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.744 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.