Arhive

Situația străzilor din municipiul Constanța cu trafic îngreunat ca urmare a lucrărilor de investiții în infrastructura de apă și apă uzată

În perioada imediat următoare străzile din municipiul Constanța pe care se execută lucrări de modernizare a instalațiilor de alimentare cu apă potabilă și de preluare a apelor uzate menajere, derulate în cadrul POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) sunt: Arcului, Răsuri, Fulgerului, bulevardele Aurel Vlaicu și Tomis, dar și străzile Vladimir Simu și Fuiorului din cartierul Palazu Mare. Prin urmare, pe anumite sectoare de pe aceste străzi, circulația rutieră și pietonală este perturbată. Zonele în care echipele constructorului execută intrervențiile sunt împrejmuite și semnalizate corespunzător, pentru a se asigura fluența și siguranța rutieră, atât pe timpul zilei cât pe timpul nopții, conform avizelor Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.
Segmentele cu drum îngreunat sunt:

  • Bd. Aurel Vlaicu pe următoarele tronsoane:
  • din zona stației de distribuție carburant OMV spre sensul giratoriu de la Hotel Oxford;
  • între al. Universității si bd. Tomis;
  • dinspre benzinăria Petrom până în dreptul Stației de Pompare Palas;
  • din sensul giratoriu cu str. Baba Novac până la sensul giratoriu cu str. Ștefăniță Vodă, (în vecinătatea Cimitirului Municipal și a Centrului Comercial Vivo), zonele Oborul vechi și Leroy Merlin/Jumbo, unde se execută lucrări de aducere la starea inițială a drumului;
  • Bd. Tomis: între str. Tulcei și bd. Al. Lăpușneanu;
  • Str. Arcului: de la intersecția cu str. Progresului până la Șos. Mangaliei;
  • Str. Răsuri: zona delimitată de str. Fulgerului și str. Baba Novac;
  • Str. Fulgerului: între str. Poporului și str. Răsuri, se reface trama stradală;
  • Străzile Vladimir Simu și Fuiorului: porțiuni de câte 500 m.

O dată cu înlocuirea conductelor îmbătrânite, ai căror parametri tehnologici sunt depășiți, va creşte siguranţa în funcţionare a sistemului de alimentare cu apă prin reducerea pierderilor, asigurarea serviciului fără discontinuităţi şi menținerea calităţii apei potabile, în timp ce sistemul de canalizare va fi mai uşor de întreţinut şi va putea prelua un debit mai mare de apă uzată.

“Ne cerem scuze tuturor cetățenilor pentru disconfortul creat, atât la nivelul traficului cât și al ambientului, și îi asigurăm că RAJA S.A, alături de Primăria Municipiului Constanța, monitorizează desfășurarea lucrărilor, astfel încât acestea să respecte condițiile de calitate și să se încadreze în termenele stabilite prin contract, au transmis reprezentanții RAJA S.A.