SINPEN 2016 CONSTANȚA CERE DEMITEREA DIRECTORULUI ADMINISTRAȚIEI NAȚIONALE A PENITENCIARELOR

SINPEN 2016 CONSTANȚA a trimis primului ministru o scrisoare deschisă prin care reclama abuzuri ale conducerii penitenciarului din Poarta Albă. Sindicaliștii spun că neregulile au fost prezentate și într-o sesizare către conducerea Administrației Naționale a Penitenciatelor, care a rămas fără răspuns. În acest context reprezentanții sindicatului îi solicită premierului Viorica Dăncilă demiterea conducerii centrale, dar și a conducerii Penitenciarului de la Poarta Albă. Iată conținutul documentului transmis către guvern.

„Doamnei Prim Ministru,
Vasilica-Viorica Dăncilă

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța, membru al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, vă aduce la cunoștință următoarele:

Având în vedere abuzurile conducerii Penitenciarului Constanța-Poarta Albă, reprezentată prin Florentin Muscalu – director, și Petrică Bănuță – director adjunct,

Ținând cont că:

În decursul anului 2017, au avut loc mai multe evenimente negative, în care a fost implicat personalul unității:
– două sinucideri;
– o tentativă de suicid;
– un ultraj;

Tot în anul 2017 au existat cazuri de nerespectare a prevederilor legale a angajatorului în ceea ce privește:
– evaluarea profesională;
– modificarea unilaterală a programului de muncă;

În ceea ce privește relația angajator – Sindicat, există deficiențe de comunicare și de parteneriat în cadrul dialogului social:
– nu se răspunde în termenul legal de 30 de zile la majoritatea adreselor înaintate de către Sindicat;
– nu s-a finalizat amenajarea sediului Sindicatului;
– Sindicatul nu este consultat în legătură cu rescrierea Statului de organizare;

Toate aceste aspecte au fost aduse la cunoștința Administrației Naționale a Penitenciarelor, fără a se lua însă măsuri concrete.

Solicităm public demiterea Directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor și a conducerii operative a Penitenciarului Constanța-Poarta Albă.”