SIMONA HALEP A FOST INVINSA LA NEW HAVEN DE LOCUL 68 WTA

După ce săptămâna trecută a pierdut în sferturile de finală de la Cincinnati împotriva Mariei Sharapova, Simona Halep a cedat timpuriu la New Haven.

Românca, principala favorită a turneului american și în același timp deținătoarea titlului din 2013, a cedat în primul meci de la prezenta ediție.

Halep a fost învinsă de ocupanta locului 68 WTA, Magdalena Rybarikova. Pana la intanlirea aceasta scorul era egal: slovaca se impusese în 2011 la Hobart, iar Simona își luase revanșa în finalul anului trecut, la Moscova.

Rybarikova a condus cu 3-1.Simona nu a mai reușit niciun game și a cedat primul act cu 2-6. Evenimentele păreau să revină la normal după ce ocupanta locului 2 în lume și-a adjudecat setul secund cu 6-4.

În ultimul set, slovaca avea un avans firav: 3-2. Halep a urmat la serviciu, a condus cu 40-15, însă nu a reușit să egaleze la game-uri.

Rybarikova s-a distanțat la 5-3 si a servit pentru câștigarea partidei. Chiar dacă Halep a avut două mingi de break, ea nu le-a fructificat și a pierdut duelul din turul II de la New Haven.

Halep nu își va apăra astfel cele 470 de puncte cucerite anul trecut și a ratat șansa să urce pe primul loc în clasamentul WTA Race. Ea ar fi depășit-o pe Maria Sharapova în fruntea acelei ierarhii printr-o calificare în finala de la New Haven.

Simona are aproape o săptămână la dispoziție să își adune forțele pentru următorul turneu, ultimul Grand Slam al anului – US Open.