„SIGURANȚA LOCUINȚEI ȘI A AUTOTURISMULUI DEPINDE ȘI DE TINE!”

Poliția şi Jandarmeria din Constănța desfășoară zilnic activități pentru prevenirea și combaterea furturilor din autoturisme și locuințe. Totul pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică. Astfel, oamenii legii vin în ajutorul cetățenilor cu recomandări.

În „atenția” spărgătorilor de autoturisme sunt detectoarele de radar și GPS-urile. Alte bunuri vizate sunt cele de valoare mare și volum mic ca telefoane mobile, aparate foto, laptop-uri, genți, poșete, borsete, lăsate neglijent pe banchetele autovehiculelor, la vedere.

Alte sfaturi pentru proprietarii de autovehicule, în vederea evitării unor astfel de situații neplăcute sunt:

Recomandări: Nu lăsați în autoturism la vedere bunurile de valoare. Acestea reprezintă o „adevărată tentație”, chiar și pe timpul zilei, fiind o provocare pentru hoți; Nu lăsați autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiți pentru câteva momente; Închideți complet toate geamurile. Un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauție luate; Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul este prevăzută cu față detașabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopții; Montați-vă un sistem de alarmă și nu uitați să îl activați la părăsirea autoturismului; În cazul în care constatați că s-a comis un furt, nu atingeți autoturismul, ci sesizați POLIȚIA, prin apelul de urgență 112.

În ceea ce privește locuințele…

Există situații când prin simple gesturi, comportamente furturile din locuințe se pot evita. De exemplu, să nu deschideţi niciodată uşa înainte a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă şi copiii în acest sens. Un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi, și încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă. În cazul în care la uşa dumneavostră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le și în nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă! De asemenea, nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi! Iar dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să înlocuiţi de îndată încuietoarea! Și cel mai important NU PROTEJAŢI INFRACTORII PRIN TĂCERE ŞI INDIFERENŢĂ!!