Arhive

“SIBIUL ALEARGĂ PE POTECI”

Clubul Sportiv Comunitar Sibiu a avut bucuria, și în acest an încă pandemic 2021, să poată organiza și desfășura proiecte si evenimente sportive, destinate sibienilor și nu numai. Astfel, în perioada 15 iunie – 28 august, am organizat și desfășurat proiectele “Sibiul Aleargă pe Poteci” și „Sport și Drumeție pe traseele turistice ale județului Sibiu”.
Cele două proiecte, și evenimentele pe care le-au cuprins, au urmărit dezvoltarea unei atitudini pro-sport și sănătate, și la crearea unei imunități a corpului atât de necesară în aceste zile.

Proiectul “Sibiul Alearga pe Poteci” a presupus întâlniri săptămânale, marțea și joia, în perioada 15 iunie – 15 august, prin care sibienii, și nu numai, au invitați să deprindă tainele alergarii și să alerge în grup, în locații diferite: Padurea Dumbrava din Sibiu, M-ții Cindrel – Păltiniș / Rășinari / Sibiel și Ocna Sibiului.

Proiectul „Sport și Drumeție pe traseele turistice ale județului Sibiu” a însemnat parcurgerea următoarelor trasee:

  • 27 iunie: Sibiu – Ocna Sibiului
  • 17 iulie: Rășinari – Cisnădioara – Rășinari
  • 31 iulie: Sibiel – cabana Fantanele – cetatea Salgo – Sibiel
  • 14 august: Rășinari – Păltiniș
  • 28 august: Păltiniș – Găujoara – Oncești – Păltiniș

La finalul fiecărei din aceste drumeții, ne-am delectat cu o masă caldă, servită de localnici din produsele locale.

Putem spune că aceste alergări și drumeții s-au bucurat de un real succes. Am avut alături, la fiecare din aceste acțiuni, zeci de persoane de toate vârstele și de toate profesiile, care doresc să-și mențină bunul obicei de a ieși în natură.

Nu în ultimul rând dorim să mulțumim Consiliului Județean Sibiu care a cofinațat aceste două proiecte prin Agenda Culturală și a Dezvoltării Comunității Locale 2021.
Ne revedem in 2022!

au transmis reprezentanții Clubul Sportiv Comunitar Sibiu