Acasă Stiri Religie SFÂNTUL ANDREI, OCROTITORUL ROMÂNILOR A FOST ADOPTAT DE ROMÂNI CA PĂRINTE...

SFÂNTUL ANDREI, OCROTITORUL ROMÂNILOR A FOST ADOPTAT DE ROMÂNI CA PĂRINTE SPIRITUAL ŞI OCROTITORUL ROMÂNIEI

15
0

În fiecare an, pe 30 noiembrie, mii de constănţeni şi credincioşi din întreaga ţară îl cinstesc pe Ocrotitorul României, pe Sfântul Andrei. Cum în tradiţia creştină el este cel care a adus creştinismul pe tărâmul Daciei, acesta a fost adoptat de români ca părinte spiritual şi Ocrotitorul României.

Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, localitate aflată pe malul lacului Ghenizaret din Galileea, şi este fratele Sfântului Apostol Petru. Petru şi Andrei au renunţat la îndeletnicirea de pescari, i-au urmat lui Hristos şi, după Învierea Domnului, au devenit „pescari de oameni”.

La Medgidia bisericile au devenit neîncăpătoare. De la mic, la mare credincioșii au venit pentru a se ruga într-o zi sfântă.

La sfârșitul slujbei grupul de copii din cadrul cercului de teatru coordonat de către doamna Enea a prezentat un frumos moment artistic care a cuprins cântece patriotice.

În seara Sfântului Andrei, toţi ai casei, mai ales fetele mari şi băieţii, seamănă grâu în câte o strachină sau glastră cu pământ. Aceluia îi va merge mai bine, va fi mai sănătos şi mai norocos, căruia i-o răsări grâul mai bine şi o creşte mai frumos. Sfântul Andrei este socotit început de iarnă, numindu-se din această cauză „Andrei-de-iarnă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.