Arhive

SFÂNTA MARIA MICĂ ESTE PRIMA SĂRBĂTOARE A NOULUI AN BISERICESC

Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor ca Sfântă Marie Mică, este prima sărbătoare a noului an bisericesc, care a început la 1 septembrie. Cu acest prilej mai multe lăcășuri de cult şi-au sărbătorit hramul. Este și cazul mănăstirii Adormirea Maicii Domnului din localitatea Deleni.

Sfânta Scriptură nu relatează acest eveniment, dar scrierile apocrife oferă foarte multe amănunte despre originea şi copilăria Fecioarei Maria. Părinţii Fecioarei Maria sunt Ioachim şi Ana. Tatăl ei era din seminţia lui Iuda şi urmaş al regelui David, iar mama sa era fiica preotului Matthan şi descendentă din familia preoţească a lui Aaron. Astfel, avea să se împlinească proorocia că Mesia va avea o dublă descendenţă – împărătească şi preoţească.

Cu ocazia acestei sărbători și totodată a hramului mănăstirii Nasterea Maicii Domnului din localitatea Deleni, oamenii au venit în număr mare. Dis de dimineață au aprins lumânări și au asistat la slujba oficiată de către un sobor de preoți.

Pentru credincioși a fost încă o ocazie de a veni în acest loc unde se simt mai aproape de Dumnezeu. Pentru ei mănăstirea de la Deleni este o oază de liniște și de regăsire.

Ziua de 8 septembrie, cea a Naşterii Maicii Domnului, este ajutătoare celor care se roagă să rămână însărcinate, să nască uşor şi să aibă un copil sănătos. În popor se spune că cei care vor să se căsătorească se pot ruga în această zi Maicii Domnului a să-şi găsească perecehea potrivită.

Tv Alpha Media le urează sărbătoriţilor sănatate, prosperitate şi La mulţi ani binecuvântaţi!