UPDATE + VIDEO: ȘEFUL OPC CONSTANȚA ARESTAT PREVENTIV PENTRU DARE DE MITĂ

UPDATE Șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CJPC), a fost arestat preventiv. Mihai Perifan…

UPDATE
Șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CJPC), a fost arestat preventiv. Mihai Perifan este acuzat de dare de mită și a fost reținut în urma unui flagrant organizat vineri seară. Alături de el a fost arestat preventiv şi Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă.

În ordonanţele de reţinere emise de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă că

COMUNICAT DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
„La data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informaţiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofiţer de poliţie suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluţie favorabilă pentru o rudă a sa şi societăţile apropiate acesteia, dându-i în aceeaşi zi suma de 14.000 de euro. La data de 20 martie 2015, în acelaşi scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiaşi persoane suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.”

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, sâmbătă, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi inculpați.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.03.2015, a inculpaților: PERIFAN MIHAI, șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită și FUDULEA DAMU, inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă, detașat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În ordonanțele de reținere se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează că la data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofițer de poliție suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 euro. La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Inculpaților Fudulea Damu și Perifan Mihai li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 21 martie 2015, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.